Bilgiler

» Dondurulmuş Gıdalar da herhangi bir katkı maddesi bulunur mu?

Dondurulmuş Gıdalar da herhangi bir katkı maddesi bulunur mu?   Dondurulmuş gıda için işlenecek hammaddenin en iyi kaliteyi ve belirli nitelikleri taşıması gerekmektedir. Ülkemizin gıda ithalat mevzuatları gereğince hormon ve pestisit kalıntısı, ağır metaller gibi...

» Dondurulmuş Gıdaların Saklama Koşulları Nelerdir?

Dondurulmuş Gıdaların Saklama Koşulları Nelerdir? Dondurulmuş su ürünleri buzdolabında 24 saat, buzlukta 7 gün, -18°C’ deki derin dondurucularda çözündürülmeden ambalaj üzerindeki son kullanma tarihine kadar kullanılabilirler. Bu gıdalar kullanılmak...

» Dondurulmuş Gıdalar Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dondurulmuş Gıdalar Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler  – Markette alışveriş yaparken dondurulmuş ürünleri en son alıp çözünmelerini geciktirmeliyiz, – Satın aldığımız ürünü eğer hemen tüketmeyeceksek en kısa sürede, buzu çözülmeden dondurucuya koymalıyız. – Buzu...

» IQF (Individual Quick Frozen – Bireysel Hızlı Dondurma) nedir?

Dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir uygulamadır. Bu yöntemle gıda ürünleri çok hızlı şekilde -40 ºC soğukta dondurulur. Bu işlem, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla gıda ürünlerinin katkı maddesiz uzun ömürlü olması sağlanır. Uygulama...

Su Ürünlerinin İnsan Sağlığına Faydaları

Denizden Gelen Sağlık Çok sayıda önemli yağ asidi, protein, vitamin ve mineral içerdiği belirtilen su ürünlerinin, vücutta önemli biyokimyasal ve fizyolojik değişimlere neden olduğu, özellikle omega–3 ve omega–6 yağ asitlerinin koroner kalp hastalığı ve kanser gibi...